0
0

Періодичне технічне обслуговування (ТО)

Періодичне технічне обслуговування (ТО)

Водонагрівач потребує проведення періодичного технічного обслуговування! За відсутності своєчасно проведеного ТО, при повному зносі/відсутності магнієвого аноду в водонагрівачі, гарантійні зобов’язання на водонагрівач не розповсюджуються. ТО проводиться з використанням комплектуючих та витратних матеріалів від виробника, або рекомендованих виробником.

Періодичне технічне обслуговування (ТО) є обов’язковим щорічним профілактичним заходом, який продовжує строк службі водонагрівача та виконується за рахунок Користувача. ТО водонагрівача повинне проводитися кваліфікованими фахівцями або співробітниками уповноважених сервісних організацій. Для проведення ТО необхідно передбачити можливість зливу води та її відводу до місця стоку. Перед обслуговуванням завжди підключайте водонагрівач від електричної мережі. Ніколи не зливайте воду з водонагрівача, якщо її температура перевищує 50°С: це може призвести до опіку шкіри! Періодичність проведення ТО водонагрівача залежить від якості води, яка використовується для нагріву. Якщо водонагрівач використовується в регіоні з високою мінералізацією та жорсткістю води, перше ТО потрібно провести через 6 місяців після початку експлуатації приладу. В залежності від виявлених відкладень бруду та накипу спеціаліст може рекомендувати в подальшому частіше проводити ТО.

Довідкову але не вичерпну інформацію про якість води в Вашому регіоні можна перевірити на відкритому ресурсі: www.voda.org.ua*. Перевірку потрібно проводити на мінералізацію, жорсткість, електропровідність та наявність заліза, кальцію, активного хлору (спричиняє корозію нержавіючих сталей). Майте на увазі, інформацію про якість води на відкритих ресурсах можна використовувати лише як довідку. У кожному конкретному випадку достовірну інформацію про якість води в вашій системі водопостачання можливо з’ясувати тільки завдяки спеціальним аналізам.

Періодичне технічне обслуговування водонагрівача складається з:
  • Очищення внутрішнього баку водонагрівача від бруду та накипу: Для очищення водонагрівача забороняється використовувати агресивні хімічні та механічні            засоби, що можуть пошкодити внутрішнє покриття баків!
  • Перевірка стану захисних кожухів (фланців) та нагрівальних елементів: При наявності на поверхні захисного кожуху або нагрівальному елементі видимих слідів корозії, тріщин, слідів електричного пробою, нагару необхідно його замінити.
  • Перевірка прокладок: При наявності на прокладці зрізів, пошкоджень, тріщин зробіть заміну прокладки.
  • Перевірка стану захисного магнієвого аноду: При зменшенні об’єму магнієвого аноду більше ніж на 50% від початкового об’єму необхідно здійснити його заміну.
  • Відмітка про виконане ТО в Талоні технічного обслуговування є обов’язковою!
Обов’язковий термін першого технічного обслуговування  не пізніше 12 місяців від дати введення в експлуатацію водонагрівача! Обов’язковий для Користувача термін проведення наступного ТО встановлюється зважаючи на умови експлуатації та інтенсивність використання водонагрівача та не повинен перевищувати 12 місяців експлуатації. Дата наступного ТО вказується в «Талоні технічного обслуговування»
Коментарі